Nieuwbouw project Park Hooglede

Vlaardingen is vooral bekend als dé haringstad van Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog verandert Vlaardingen van vissersdorp tot industriestad, maar het visserijverleden is met name rond de Oude Haven en Koningin Wilhelminahaven nog goed herkenbaar. En de bedrijvigheid en handelsgeest van weleer is nog steeds in Vlaardingen te vinden. Met behoud van historie kijkt de gemeente vóóruit. Zo zorgt de gemeente met het Actieplan Wonen dat Vlaardingen ook in de toekomst een prachtige plek is om te wonen. Voor alle groepen bewoners.

De laatste fase in Park Hooglede

In fase 10 worden 27 woningen gerealiseerd in verschillende woningtypen. Zoals het riante woningtype Kastanje, al eerder gerealiseerd als rijwoning, komt nu terug als twee-onder-een-kap- of drie-onder-een-kapwoningen. Maar ook de aantrekkelijke twee-onder-een-kapwoningen Esdoorn en Vleugelnoot met variatie in de dakkappen. En niet te vergeten de markante vrijstaande villa Amberboom!

Alle typen zijn al gebouwd en bewoond in Park Hooglede. Maak daarom een wandeling door de wijk zodat je een goed beeld krijgt van de woningen en de fraaie architectuur die is toegepast. Want het is prachtig wonen in Park Hooglede!

Gevarieerde nieuwbouw woningen direct aan de Vlaardingse Vaart

Voor Vlaardingers is het water altijd van levensbelang geweest. Dat zie je terug in Park Hooglede met een duidelijke oriëntatie op de Vlaardingse Vaart. Zo staan een deel van de koopwoningen en de twee appartementengebouwen direct aan het water. De creatie van nieuwe waterpartijen en de glooiende oevers geven een speels karakter aan het waterrijke gebied. Bovendien zorgen het parkkarakter en de groene erfafscheidingen voor optimale privacy. Wonen aan het water krijgt zo een geheel nieuwe dimensie.

Openbare ruimte Park Hooglede

Kenmerkend voor dit nieuwbouwproject in Vlaardingen is de aandacht voor het openbare gebied in combinatie met het bestaande groen rondom de nieuwbouwwijk. Park Hooglede krijgt een open en vriendelijk karakter. De landschapsarchitect heeft met veel aandacht voor flora en fauna een aantal bestaande elementen behouden en aangevuld met hoogwaardig gevarieerd groen. Op diverse belangrijke plekken in de wijk komen bomenrijen, waardoor een rijk en volwassen aanbod ontstaat. Ook zijn de zeldzame varens behouden, die al op het terrein groeiden. De varens zijn binnen het gebied verplaatst en doen het nu beter dan ooit.

Heb je interesse in wonen in Park Hooglede?
Schrijf je nu in als belangstellende!

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Makelaardij Thuis
Korte Hoogstraat  33a
3131 BJ  VLAARDINGEN
0104743771
info@makelaardij-thuis.nl

Makelaardij Thuis
Ligging van het project