Park Hooglede, Vlaardingen

Plan je route naar de locatie van het project Park Hooglede door een vertrekpunt in te voeren bij A.
Klik vervolgens op routebeschrijving.

Van:
Naar:Park Hooglede, Vlaardingen

Veelzijdig Vlaardingen

Vlaardingen is een gemeente met veel bijzondere kenmerken. Zo behoort het tot het oudst bekende bewoonde gebied van Nederland en zijn er resten gevonden van de oudste dam in Europa. Vlaardingen is de eerste vissershaven van Nederland en staat eeuwenlang bekend als dé haringstad. De vele monumenten zijn stille getuigen van deze rijke historie: denk aan de Visbank, de molen Aeolus, het oude stadhuis of de Grote Kerk. Maar ook de historische en intieme winkelstraten in het centrum.

In het groen bij Park Hooglede

Kenmerkend voor Park Hooglede is de aandacht voor het openbare gebied in combinatie met het bestaande groen rondom de nieuwbouwwijk. De landschapsarchitect heeft met veel aandacht voor flora en fauna een aantal bestaande elementen behouden en aangevuld met hoogwaardig gevarieerd groen. Op diverse belangrijke plekken in de wijk komen bomenrijen, waardoor een rijk en volwassen beeld ontstaat. Ook zijn de zeldzame varens behouden, die al eerder op het terrein groeiden. De varens zijn binnen het gebied verplaatst en doen het nu beter dan ooit. Voor kinderen komen er twee gezellige speelplekken met speeltoestellen en langs de Vaart komt een brede natuurzone. Recreatiegebied Broekpolder, met de uitgestrekte weilanden, mooie wandel- en fietspaden en speelplaatsen, ligt aan de overzijde van de Vlaardingse Vaart en is gemakkelijk bereikbaar via de nieuwe fietsbrug. Ideaal voor sport- en natuurliefhebbers.

In de stad

Ook voorzieningen, zoals winkels, scholen en sportcentra zijn in de buurt. Zo liggen wijkwinkelcentrum De Loper, met een wekelijkse markt en winkels voor de dagelijkse boodschappen, en het centrum van Vlaardingen op een steenworp afstand. In het historische centrum zijn grote warenhuizen, maar ook talloze boetiekjes, gezellige restaurants, cafés en terrassen te vinden. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in bijvoorbeeld het theater de Stadsgehoorzaal en in de lokale en regionale musea. Ook de Randstad is, dankzij goede verbindingen, snel te bereiken. Over de weg, via het spoor of zelfs over water. De rijksweg A20 en A4 zijn binnen handbereik en Vlaardingen beschikt over drie NS-stations en een fijnmazig tram- en busnetwerk. Bovendien is het mogelijk Rotterdam via de Maas met een watertaxi te bezoeken.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Makelaardij Thuis
Korte Hoogstraat  33a
3131 BJ  VLAARDINGEN
0104743771
info@makelaardij-thuis.nl

Makelaardij Thuis